Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
6 ek.cukor
6 dkg liszt
3 ek.kakaópor
A félbe vágott muffinok lekenéséhez:
3 ek.baracklekvár
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
2 ek.vaj
A krémhez:
2 dl tejszínhab (Oké habmester)
5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral.
Add hozzá a lisztet,a kakaót.
A muffin formát olajjal kend ki és adagold bele a masszát és tedd előmelegített sütőbe.(180 fok)
Süsd meg kb 15 perc alatt.
A masszából 15 db muffin lett.
Úgy töltsd a formába,hogy kb 2/3 résig,mert a tészta sütés közben növekszik.
Töltelék:
A csokoládét olvaszd fel mikróban.
A tejszínt verd kemény habbá,majd add hozzá az olvasztott csokoládét és együtt verd kemény habbá.
Tedd a hűtőbe a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel és a kihűlt muffinok tetejét mártsd bele.
Amikor megszilárdult a csokoládé,vágd ketté,kend meg baracklekvárral és oszd el a krémet mindegyik muffinon .
Tedd rá a tetejét