2019. június 3., hétfő

Rigó Jancsi muffin


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás
6 ek.cukor
6 dkg liszt
3 ek.kakaópor

A félbe vágott muffinok lekenéséhez:

3 ek.baracklekvár

A mázhoz:

10 dkg csokoládé
2 ek.vaj

A krémhez:

2 dl tejszínhab (Oké habmester)
5 dkg tejcsokoládé





Elkészítés:

Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral.
Add hozzá a lisztet,a kakaót.
A muffin formát olajjal kend ki és adagold bele a masszát és tedd előmelegített sütőbe.(180 fok)
Süsd meg kb 15 perc alatt.
A masszából 15 db muffin lett.
Úgy töltsd a formába,hogy kb 2/3 résig,mert a tészta sütés közben növekszik.

Töltelék:
A csokoládét olvaszd fel mikróban.
A tejszínt verd kemény habbá,majd add hozzá az olvasztott csokoládét és együtt verd kemény habbá.
Tedd a hűtőbe a süti töltéséig.

A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel és a kihűlt muffinok tetejét mártsd bele.
Amikor megszilárdult a csokoládé,vágd ketté,kend meg baracklekvárral és oszd el a krémet mindegyik muffinon .
Tedd rá a tetejét

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is