Ajánld ismerőseidnek!
Recept
Tészta :
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dkg élesztő
2 ek langyos tej+pici cukor
2 tojás sárgája
1kk só
3 ek tejföl
1 csipet pirospaprika
5 dkg reszelt sajt
Krém :
15-20 dkg tömlős sajt
5 dkg puha vaj
5 dkg mascarpone
10 dkg reszelt sajt
pici só
Forgatáshoz és a tetejére:
15-20 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom.
A tejfölt, sót, tojások sárgáját, pirospaprikát elkeverem.
A liszttel elmorzsolom a margarint, hozzáadom a reszelt sajtot. Az egészet összegyúrom és 1 órát pihentetem.
Közben a krém hozzávalóit elkeverem egymással.
A tésztát vékonyra kinyújtom és 4-5 cm-es pogácsákat szaggatok.
Kb. 80 db készül, ebből 40 db-nak a tetejére pici reszelt sajtot teszek.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.
A kihűlt pogácsákat összeragasztom a krémmel. A sajttal megszórt pogácsa kerüljön felülre. Óvatosan összenyomom a két pogácsát, de csak annyira, hogy kissé kinyomódjon körben a krém. Ezután egyenként reszelt sajtban megforgatom.