2019. július 16., kedd

RÁKÓCZI TÚRÓS


Ajánld ismerőseidnek!





Tészta
25 dkg liszt
1 sütőpor
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja

Túrókrém
75 dkg túró
3 tojás
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
mazsola

Hab
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor

+sárgabarack lekvár a kenéshez





Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fóliába csomagolom, 30 percre hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a krémet. Túrót, cukrot, van. cukrot, citromhéjat jól összekeverem a tojás sárgájával, végül belekeverem a felvert tojás habot és mazsolát is.
A tésztát tepsi méretűre hajtogatott sütőpapíron kinyújtom, villával megszúrkálom, 10 percig, 180 fokon elősütöm.
Ezután vékonyan megkenem barack lekvárral, rákenem a túrót és kb. 25 percig sütöm.
A kemény tojáshabbal berácsozom. A rácsokba lekvárt teszek és kb 15 percig még sütöm, de már csak 150 fokon.

Tipp:
Mivel ez egy igen lágy tészta, a hűtés nem elhanyagolható. A nyújtás még így is nehéz, mert ragad. A sütőpapíron nyújtás sokat segít, mert így átemelhető a tepsibe. Nyújtás előtt a sodrófát jól belisztezem, a tészta tetejére is szórok egy keveset.



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is