Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 10 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, 2 tojás sárgája, 5 ek. tejföl.
A krémhez: 2,5 dl tej, 4 ek. liszt, 1 citrom reszelt héja és leve, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 8 ek. sárgabarack lekvár.
Rugalmas tésztát gyúrunk, négy lapot sütünk vajjal kent tepsi hátán. ( 24 cm x 38 cm )
A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzádjuk a citrom héját és levét.Vegyítjük a főtt krémmel, jól kihabosítjuk.
Összeállítás: Első lapra lekvár, rá a második lap, arra a krém, tetejére a harmadik lap, amit lekvárral kenünk, végül a negyedik lap.
Másnap szépen szeletelhető, porcukorral meghinthető a teteje.