2019. augusztus 22., csütörtök

Praliné szelet


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók 
A fehér tészta: (2x)
3 db tojás
3 ek porcukor
3 ek meleg víz
5 ek finomliszt
10 g vanília cukor
1 tk sütőpor
A kakaós tésztához:2×
3 db tojás
3 ek porcukor
3 ek meleg víz
4 ek finomliszt
2 ek kakaó
1 tk sütőpor
A krémhez:
600 ml tej
80 g vanília pudingpor
60 g porcukor
200 g vaj
100 g keserű csoki
½ fiola rumaroma
A tetejére:
200 g keserű csoki
1 ek étolaj
1 ek vaj
1 ek tejföl
4 ek házi baracklekvár




Elkészítés 
A tojást cukorral kihabosítom.
A lisztet, sütőport Összekeverem és hozzá szitálom a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverem a tésztába.
Ugyan úgy járok a kakaós tésztával is, de ott hozzá adom a kakaót is. Sütök 2 fehér és 2 kakaós lapot. A sütőt 180 C melegítem ki. Tepsit 23x39 cm. Kibélelem sütőpapírral és a tésztát szépen egyenesre elosztom.
Fehéret és a barna lapokat 10 percig sütöm, majd hagyom hűlni a rácson.
Elkészítem a krémet:
A tejben elkeverem a pudingokat és sűrű masszát főzök belőle. Hagyom egy kicsit hűlni és még meleg pudingba belekeverem a cukrot,aromát és a vajat.
Majd a krémbe hozzá adom a olvasztott barna csokit ás robotgéppel kihabosítom a krémet.
A krémet 2 részre osztom és berakom a hűtőbe hűlni.
A barna lapot lekenem forró lekvárral.

A lekvárra rákenem a krém első felét.
A krémre ráteszem a fehér lapot és újból rákenem a forró lekvárt.

A lekvárra rárakom a fehér lapot és rákenem a krém másik felével. Majd befedem a barna lappal. Éjszakára berakom a hűtőbe.
A bevonáshoz valókat vízgőz felett felolvasztom,majd gőzről levéve simára keverem.
a tészta tetejét lekentem lekvárral,ráöntöm a süti tetejére a mázat. 
Ismét be rakom a hűtőbe dermedni.

Majd szeletelem forró késsel.
Jó étvágyat kívánok. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is