2019. augusztus 22., csütörtök

Cukkinipuffancs


Ajánld ismerőseidnek!





1 nagyobb cukkini (tisztítva mérve 65 dkg)
1 púpos kk só
1 nagy csipet őrölt bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy tojás
10 dkg reszelt sajt
4 csapott evőkanál finom liszt
1 csapott tk sütőpor
A sütéshez:
6 dl olaj a sütéshez




Elkészítése:
A cukkinit megtisztítjuk, a belsejét kivájjuk. 
A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre félretesszük, míg levet ereszt.
Egy magasabb falú közepes nagyságú lábasban olajt forrósítunk.
A cukkinit kicsavarjuk, majd ízesítjük borssal, fokhagymával ,elkeverjük a tojással,reszelt sajttal.
A lisztbe szórjuk a sütőport, majd a cukkinis masszához adjuk, és jól elkeverjük.
Közepes golyókat formázunk a masszából.
Ha forró az olaj, akkor a cukkini golyókat bele tesszük.
Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük, közben érdemes többször megforgatni. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajt lecsepegni.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is