2019. szeptember 14., szombat

Francia kókuszos krémes szelet, lágy krém, mennyei kókusz töltelék, ez szuper finom!


Ajánld ismerőseidnek!





A kókusz és a vaníliakrém ínycsiklandóan finom. Ráadásul ez nem egy hagyományos vaníliakrém, hanem igazán lágy és különleges. Ha unjuk a megszokott sütiket, ezt érdemes elkészíteni!



Hozzávalók:
a tésztához:

30 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál tejföl
A kókuszos töltelékhez:

4 tojás fehérje
1 csipetnyi só
20 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék
A vanília krémhez:

6 tojás fehérje
1 vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg cukor
A tetejére

10 dkg étcsokoládé reszelék


Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálban mixerrel összedolgozzuk, majd sütőformába öntjük. 180 fokon sütjük 30-35 percig, majd hagyjuk kihűlni és vízszintesen kettévágjuk. Közben elkészítjük a krémeket. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a cukorral és a kókuszreszelékkel. Feltesszük főni a tejet a tojásfehérjéket habosra keverjük a pudingporral. Lassan belekeverjük a tejbe és sűrűre főzzük. Majd kihűtjük, de folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. A vajat habosra keverjük a cukorral és mikor a krém kihűlt összedolgozzuk vele. Az első tésztalapot megkenjük a kókuszos töltelékkel, majd rátesszük a másik lapot erre kerül a vaníliakrém, a tetejét megszórjuk csokoládé reszelékkel és legalább egy órára betesszük a hűtőbe. Utána már lehet szeletelni.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is