2019. szeptember 16., hétfő

Viktória szelet


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
Tésztához:

8 dkg margarin
10 dkg cukor
2 ek kakaópor
10 dkg darált dió
3 ek liszt
6 gr sütőpor
4 tojás felvert habja
Krémhez:

5 tojás sárgája
50 ml tej
1 csg tejszínes pudingpor
1 vaníliás cukor
1 ek liszt
10 dkg cukor
25 dkg vaj
Hab a tetejére:

2 tojás fehérje
2 ek baracklekvár
10 dkg cukor

etjük



Elkészítés:

Tészta készítése:
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
Hozzá adjuk az olvasztott margarint,majd a sütőporral elkevert lisztet ,a diót és a kakaóport.
23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát elfelezzük.
Két lapot sütünk 180 fokon egymás után . 8-10 perc.

Krém készítés:
A cukrokat,lisztet,pudingport,tojás sárgákat,tejet kikeverjük,majd gőz felett addig keverjük,míg besűrűsödik.
A kihűlt krémmel kihabosítjuk a vajat.
A lapokat hosszában ketté vágjuk.
A krémmel betöltjük.
Egy keveset a tetejére is hagyunk.
A tojás fehérjéket a cukorral,lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük,majd a krém tetejére simítjuk.
Trió csokoládé forgáccsal szórtam meg.
Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelh

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

v