2019. október 15., kedd

Zsuzsi szelet


Ajánld ismerőseidnek!





Tészta:
50 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1/2 csomag szalalkáli
2 db tojás
1 evőkanál kakaópor
Kb. 1 evőkanál tej

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg cukor
sárgabaracklekvár
Hab:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor





Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, három részre osztom, majd az egyik felébe egy kanál tejjel belegyúrom a kakaóport. Mindhárom lapot nagy méretű (kb. 28× 39 cm) tepsiben 170°C-on kisütöm. Az alsó lap világos lesz, erre lekvárt kenek, majd ráhelyezem a barna lapot, és erre simítom rá a krémet.
Krém készítése:
A krémhez a pudingot a tejjel a cukorral felfőzöm, majd hülés után hozzákeverem a puha margarint. Erre jön a világos lap, majd a gőz felett felvert cukros tojásfehérjehab. A tetejére csokit reszeltem. Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is