A habcsók alaphoz:
6 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
A töltelék:
250 g gesztenyemassza
ízlés szerint rum
2 dl habtejszín
Díszítésnek:
4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
1 tk étolaj
Elkészítés
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42 x38 cm-es tepsit.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is.
A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni.
170 C-os sütőben kb. 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, szórjuk meg porcukorral, és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.
A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük, és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra , ügyeljünk, hogy mindenhova egyformán jusson.
A tejszínt kemény habbá verjük.. Majd a habcsók közepére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele.
Amikor a csokoládé megszilárdul,ezután szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is