Hozzávalók
a tésztához:
450 g finom liszt
1 kk szódabikarbóna
150 gramm darált dió
200 g vaj
100 g zsír
150 g porcukor
1 csipet só
1 tk fahéj
A töltéshez:
baracklekvár
A mázhoz:
20 dkg csokoládé
2 ek étolaj
5 dkg sötét csokoládé
Elkészítés:
A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom.
Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, lefóliázva egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszurkálom, sütőpapírral bélelt tepsire teszem a korongokat.
180-ra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm.
3 nagy tepsi sült ki,6 cm-es kiszúrót használtam.
A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztjuk.
A két féle csokoládét étolajjal felolvasztjuk,simára keverjük.
Először a barna csokoládéba mártjuk.
A sötét csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentünk rá.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is