Hozzávalók:
15 ek finomliszt (púpozott kanál)
2 ek cukor
1 csipet só
2 csg vaníliás cukor
1 db tojás
1 csg szárított élesztő (11 gramm)
2 ek kakaópor
1 ek étolaj
Kb 1,5 dl langyos tej a gyúráshoz
A tetejére:
1 tojássárgája
A hintéshez:
Vaníliás porcukor
Elkészítés:
A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével ,annyi langyos tejjel összegyúrjuk,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Ezután két részre osztjuk.
Az egyik felébe bele dolgozzuk az étolaj felét.
A másik felébe bele dolgozzuk a kakaóport és a megmaradt étolajat.
Ha szükséges,akkor egy kis langyos tejjel lazítsunk a tésztán.
Mindkettőt konyharuhával letakarjuk.
Meleg helyen pihentetjük ,kelesztjük fél óra hosszat.
A megkelt tésztákat 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk.
A fehér alulra kerül,ráhelyezzük a kakaós lapot és feltekerjük,mint a bejglit.
A kapott rudat elfelezzük.
Mindkét rudat kissé megcsavarjuk,majd összefonjuk.
Vajjal kikent koszorú formába vagy kuglófformába tesszük.
Megkenjük a felvert tojás sárgája és egy pici víz keverékével.
Letakarva,még 20 percet kelesztjük.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is