2019. december 18., szerda

Szalalkális sós perec



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
12,5 dkg vaj
1 kicsi tojás
6 gramm szalalkáli
50 ml langyos tej
2 ek tejföl
1 tk só

A tetejére:
1 tojás sárgája
1 ek tej
1 mk piros paprika
szezámmag ízlés szerint





Elkészítés:
A tejben a szalalkálit feloldjuk.
Liszttel elkeverjük a sót. /én megszoktam kóstolni,hogy elég sós legyen)
A liszttel elmorzsoljuk a vajat,hozzá adjuk a tojást,tejfölt,a szalalkálit és összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon fél centiméterre kinyújtjuk.
Perec szaggatóval kiszúrjuk.
Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral lefedjük.
A pereceket rásorakoztatjuk.
A tojás sárgáját a tejjel,piros paprikával összekeverjük.
A pereceket lekenjük vele. Szezámmaggal meghintjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A süteményt 8-10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is