2020. január 29., szerda

Vajas-tejfölös pogácsa

Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:
80 dkg liszt
25 dkg vaj
5 dkg élesztő
4 dl tejföl
3 kiskanál só
1 kiskanál cukor
2 db tojás
0,5 dl tej
a tetejére.
1 kisebb felvert tojás




Elkészítés:
A fél deci tejben egy kiskanál cukorral fölfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll.
Körülbelül 10 percig kelesztjük.
Utána szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk
. Utána pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást. Utána 2,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk,majd 4-5 centi átmérőjű pohárral kiszaggatjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, úgy 25 percig. 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is