2020. március 11., szerda

Banános őzgerinc sütésnélkül



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:
25 dkg kekszmorzsa
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg porcukor ( helyettesíthetjük folyékony édesítőszerrel)
10 ml rumaroma
10 dkg puha vaj
1.5 dl tej
10 db háztartási keksz (kb amennyi az őzgerincben elfér)
krémhez
4 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
3 közepes db banán





elkészítés
A darált kekszet egy mély tálban összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a rumaromával. Utóbbiból én kb két evőkanállal tettem bele. Persze ízlés dolga. Beledolgozzuk a puha vajat, és annyi tejjel dolgozzuk össze, amitől összeáll és nem lesz ragacsos. A cukrot helyettesíthetjük folyékony édesítőszerrel.
Fóliával béleljünk ki egy őzgerincformát úgy, hogy a szélein bőven túlérjen, mert a végén befedjük majd. A kekszmasszát tapasszuk bele egyenletesen. Egyenlőre tegyük félre.
A pudingport a 4 dl tejben keverjük csomómentesre, keverjük bele a 3 ek cukrot. Folyékony édesítővel helyettesíthető! Főzzük sűrűre, majd teljesen hűtsük ki. Időnként keverjük meg, ne legyen bőrös.
A tejszínt a habfixszel felverjük (bár ha pl Hulalával dolgoztok, akkor abba nem kell fixáló), és a kihűlt pudinggal keverjük el.
Az őzgerincet félig megtöltjük a krém felével, majd a banánokat egészben rárakjuk. Kicsit nyomjuk a krémbe. Majd a krém másik felét is rásimítjuk.
Az egész háztartási kekszeket egy pillanatra mártsuk tejbe, és rakjuk a krém tetejére. Fedjük be a fóliával, és 3-4 órára hűtőbe vele, de az a legjobb, ha egy éjszakát ott pihen.
Borítsuk egy tálcára, és ha még cifrázni szeretnénk, akkor bevonhatjuk olvasztott étcsokival. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is