2020. március 11., szerda

Diókrémes kávés süti



Ajánld ismerőseidnek!





  Piskóta: 
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 púpos evőkanál liszt,
1 sütőpor,
2 evőkanál kakaó,
4 kanál fekete kávé.

Krém:
15 dkg darált dió,
forró tej,
amennyit a dió felvesz,
10 dkg porcukor,
12 dkg vaj.





A piskótához a tojás sárgákat a cukorral habosra kavarjuk.
Majd hozzáadjuk a kávét,a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
Végül óvatosan hozzákavarjuk a tojások keményre vert habját.
A krémhez leforrázzuk a diót, és miután kihűl elkeverjük a porcukorral kihabosított vajjal.
A tésztát 180 fokos sütőben tűpróbával készre sütjük.
Még melegen kettévágjuk,kihűlés után pedig megkenjük a krémmel. 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is