Hozzávalók:
50 dkg túró
2 tojás
120 g búzadara
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint só
Öntethez:
4 dl tejföl
1 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
Elkészítése:
Alaposan törjük át a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól dolgozzuk össze. Legalább egy órára tegyük be a hűtőbe.
Közben készítsük el az öntetet. Ehhez a tejfölt keverjük ki a tojással, porcukorral és a citrom reszelt héjával.
Tegyük tűzálló tálba a vizes kézzel készített gombócokat, öntsük nyakon az öntettel és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-30 percre.
Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is. –
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is