2020. március 11., szerda

Sütőben sült túrógombóc...



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:
50 dkg túró
2 tojás
120 g búzadara
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint só

Öntethez:
4 dl tejföl
1 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor





Elkészítése:

Alaposan törjük át a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól dolgozzuk össze. Legalább egy órára tegyük be a hűtőbe.

Közben készítsük el az öntetet. Ehhez a tejfölt keverjük ki a tojással, porcukorral és a citrom reszelt héjával.

Tegyük tűzálló tálba a vizes kézzel készített gombócokat, öntsük nyakon az öntettel és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-30 percre.

Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is. –




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is