Recept:
Tészta :
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
Hab:
2 tojás fehérje
20 dkg porcukor
pár csepp citromlé
+ribizli lekvár a hab közepébe
A lisztet, sütőport, cukrokat elkeverem, majd elmorzsolom benne a vajat.Hozzáadom a tojás sárgáját és összegyúrom.
1/2 órát a hűtőben pihentetem, majd vékonyra kinyújtom. 6 cm átmérőjű , kerek kiszúróval szaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
A habot elkészítem, aminek sűrű, tejföl állagúnak kell lennie.
Habzsákból 6 kis adagot nyomok a korongokra körbe. Az eredmény egy virágra emlékeztető forma.
Ha az összes korongra jut a habból, akkor jól osztottuk.
Kb. 15 perc alatt, 170 fokon sütöm.
A megsült virágok közepébe egy kávéskanálnyi lekvárt helyezek.