2020. március 11., szerda

MIMÓZA SZELET



Ajánld ismerőseidnek!





  Recept

Tészta :
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg porcukor
20 dkg margarin/vaj
5 ek tejföl
2 tojás sárgája
1/2 citrom leve, esetleg reszelt héja

Krém :
2,5 dl tej
4 ek finomliszt
25 dkg margarin/vaj
20 dkg porcukor
1 citrom leve, esetleg reszelt héja

+sárgabarack lekvár a kenéshez




A lisztet, sót, cukrot, sütőport elkeverem, majd elmorzsolom benne a margarint.
A tejfölben elkeverem a tojások sárgáját és a citromlével, citromhéjjal együtt belegyúrom a lisztes keverékbe.
Jól formázható, rugalmas tészta a végeredmény, igazán könnyű vele dolgozni.
Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztom, majd egyenként kinyújtom kb 30x35 cm-es tepsi méretűvé.
A tepsi hátulján sütöm, alá sütőpapírt helyezek.
A sütőt 190 fokra előmelegítem, majd alsó-felső sütéssel, kb 10 perc alatt világos lapokat sütök.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítem a krémet.
A tejben csomómentesre keverem lisztet és sűrű péppé főzöm.
A margarint habosra keverem a cukorral, citromlével.
A kihűlt pépet és a citromos krémet egyneművé dolgozom.
A kihűlt lapok betöltése következik.
Az első lapot megkenem lekvárral, erre jön a második lap. Azon egyenletesen elkenem az összes krémet, ráteszem a harmadik lapot. Ezt ismét lekvárral kenem meg, majd lezárom a negyedik lappal.
Érdemes egy tepsit (arra valami nehezéket) tenni a tetejére és így behelyezni a hűtőbe. Egy éjszaka alatt kellően megpuhul, szeletelhetővé válik.
A tetejét porcukorral megszórva mutatós, finom süti.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is