2020. március 11., szerda

TÚRÓS RAVIOLI KALÁCS



Ajánld ismerőseidnek!



 


  Recept

Tészta :
60 dkg finomliszt
1 kk só
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg olvasztott
vaj/ margarin

Töltelék :
25 dkg túró
1 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg búzadara
1/2 citrom reszelt héja
+aszalt áfonya vagy mazsola (izlés szerint)

Lekenéshez :
1-2 tojás sárgája





A langyos tejben, 1 ek cukorral felfuttatom az élesztőt.
A lisztben elkeverem a sót és a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztok. A vajat/margarint gyúrás közben, kis részletekben adom a tésztához.
Kb 1 óra alatt duplájára kelesztem.
Közben elkeverem a töltelék hozzávalóit.
A megkelt tésztát vékonyra (kb 3 mm) nyújtom. Egy nagy méretű (kb 10 cm-es átmérőjű) virág kiszúróval virágokat szaggatok. A lehullott tészta széleket a végén összedolgozom, nyújtom, szaggatom.Így összesen 32 virág készült.
A felét, 16 db - ot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. A másik 16 virág közepére egy éles, hegyes késsel 2,5-3 cm-es keresztet vágok, amit kézzel kissé széthúzok.
A tepsibe helyezett virágok közepébe 1,5 tk túrót helyezek, majd annak a közepébe pedig egy szem áfonyát nyomok. A túró körül a tésztát lekenem enyhén felvert tojás fehérjével és ráhelyezem a bemetszett virágokat. Egy kb 7 cm-es kerek kiszúrónak a felső peremével(tehát, amelyik nem éles), összenyomom a két virágot.
Végül lekenem kissé felvert tojás sárgájával.
Amíg a sütő 180 fokra előmelegszik, hagyom a tepsiben kelni.
Kb 12 perc alatt, hőlégkeveréssel készre sütöm.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is