2023. szeptember 22., péntek

Meggyes-pudingos-mákos szelet



Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
  RECEPT🧾
Hozzávalók:
100 g rizsliszt
100 g GM zabliszt/ TK tönkölybúza liszt
100 g darált mák
50 ml citromlé
10 g kókuszolaj
150 ml rizstej/kókusztej
1 csomag sütőpor
1 alma lereszelve
60 g eritrit

Először keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tejet és citromlét is, dolgozzuk össze alaposan és végül reszelt almát.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt.
(1 nagyobb tepsit használtam és elfeleztem a piskótát amikor kihűlt. )
   

Meggyes krém🍒
1 üveg magozott meggybefőtt (hozzáadott cukortól mentes)
70 g kukorica keményítő
eritrit ízlés szerint

A kukorica keményítőt egy kevés meggylével keverjük csomómentesre. A maradék lével együtt főzzük puhára a meggyet, majd édesítsük és adjuk hozzá a kukorica keményítővel elkevert levet és főzzünk sűrű krémet belőle folyamatos kevergetés mellett.

Vanília puding 🍨
2 csomag HAAS Natural vanília ízű pudingpor
650 ml kókusztej
kb 50 g eritrit

A pudingport és az eritritet keverjük össze, majd öntsük fel kis tejjel és keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a maradék tejet.
Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzzünk sűrű krémet belőle.
Amikor kész felezzük el a krémet.

Állítsuk össze a sütit: mákos piskóta-vanília puding fele-meggyes réteg-vanília puding másik fele-mákos piskóta

Tegyük hűtőbe pár órára, majd poreritrittel megszórva találjuk.
 
Forrás:  Miskolczi Tamara  

Tamara receptjeit itt tudod követni