Ajánld ismerőseidnek!
RECEPT🧾
Hozzávalók (30x15-ös forma)
150 g GM zabliszt/TK tönkölyliszt
50 g kókusz joghurt
10 g kókuszolaj
150 ml víz
1 ek almaecet
1 kk szódabikarbóna
fél cs sütőpor
50 g eritrit
Minden keverjünk alaposan, csomómentesre össze (először a száraz alapanyagokat, majd mehet a joghurt, kókuszolaj, víz és végül az almaecet).
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre.
Áfonyás-joghurtos réteg🫐🥛
200 g friss áfonya
500 g kókuszjoghurt
50 g eritrit
Az áfonyát főzzük közepes lángon folyamatos kevergetés mellett puhára, majd édesítsük és botmixerrel mixeljük krémesre. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a kókuszjoghurtot.
1,5 csomag (kb 22 g) étkezési zselatint főzzünk fel 1,5 dl vízzel, majd ha langyosra hűlt adjuk hozzá az áfonyás joghurthoz.
Amikor kihűlt a piskóta simítsuk a tetejére, majd hűtőbe.
Ezután 1 csomag zselatint főzzünk fel 1 dl vízzel és adjuk hozzá kb 150 g áfonyalekvárhoz, ha sűrűbb a lekvár muszáj hozzá a zselatin. És végül kenjük az áfonyás-joghurt tetejére.
Ismét tegyük vissza hűtőbe és pihentessük pár órát.
A piskótát kicsit megfogta az áfonya🫐🙉