2023. szeptember 22., péntek

Mogyoróvajas-karamellás túró rúdi torta 😋


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók 22 centis torta formához:
Alaphoz:
340 g cukormentes darált keksz (@gullon_kekszek )
130 g olvasztott vaj vagy margarin

A kekszet a vajjal összekeverjük és a sütőpapírral bélelt torta forma aljába nyomkodjuk, betesszük a hűtőbe.

Elkészítjük a krémet:
500 g darabos túró
250 g krémtúró
400 ml tejszín
3 ek porcukor vagy porcukor helyettesítő
Vanília kivonat
1 csomag habfixáló

A tejszínt a habfixálóval habbá verjük , majd hozzá keverjük az porcukorral és vaníliával összekevert túróhoz.
A felét a kekszes alapra kenjük, majd mehet a hűtőbe, amíg elkészül a mogyoróvajas réteg.


   

150 gramm mogyivajat 100 ml tejszínnel és 60 g mézzel (ki mit használ, lehet eritrit vagy agave, ilyenek) krémesre
kikeverünk és a túrós rétegre kenjük. Erre mehet rá a túrókrém második fele.
Amíg elkészül a karamell, vissza tesszük a hűtőbe.
Bolti karamellt (150 g) kis tejszínnel összeolvasztunk, megvárjuk amíg hűl, és mehet a tortára.
Erre pedig a kihűlt tejcsoki ganache( 100 ml tejszín 150 g Wawel tejcsokival össze olvasztva) megy végül. ☺️

Pár órát álljon a hűtőben mielőtt nekiesünk! ☝️😜

Mogyivaj imádóknak kötelező! 🤩😍

Forrás:  Bánfi-Baticz Nóri 

Nóri receptjeit itt tudod követni