Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók (20 centis formához)
Alapja:
150 g Gullon keksz ledarálva (mindegy melyik kekszet használod, a 3. képen látod, én melyiket használtam ☺️) és 70 g olvasztott vaj
Keverd össze a kekszet az olvasztott vajjal és nyomkodd a Sütőpapírral kibélelt torta forma aljába majd mehet a hűtőbe
Túró krém:
500 g light krémes túró
300 ml tejszín
1 habfixáló
100 g por eritrit
1 nagy ek mogyoróvaj
A tejszínt a habfixálóval verd habbá, a túrót az eritrittel krémesre majd a kettőt keverd össze. A fele mehet a kekszes alapra, a másik felébe keverj még 1 ek mogyoróvajat (nálam jó nagy kanál volt 😜)
Csoki réteg:
150 g Wawel tejcsoki 100 ml tejszínnel összeolvasztva
A két túró réteg közé csorgattam a csoki szósz felét.
Karamell:
ha tudsz, készítsd igazi karamellt,nekem nem volt időm úgyhogy bolti karamellt olvasztottam össze egy kis tejszínnel, gőz felett ☺️ (Intersparban kapni otthon cukormentes változatot is!)
Szóval a torta így néz ki:
Keksz alap—> túró krém egyik fele—> csoki szósz fele—> mogyivajas túró krém—> karamell réteg—> aprított mogyoró—> csoki réteg másik fele
1 éjszakát álljon a hűtőben! ☺️
Forrás: Bánfi-Baticz Nóri