2023. szeptember 22., péntek

Mogyorós-karamellás túrótorta


Ajánld ismerőseidnek!




 
 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók (20 centis formához)

Alapja:
150 g Gullon keksz ledarálva (mindegy melyik kekszet használod, a 3. képen látod, én melyiket használtam ☺️) és 70 g olvasztott vaj
Keverd össze a kekszet az olvasztott vajjal és nyomkodd a Sütőpapírral kibélelt torta forma aljába majd mehet a hűtőbe

Túró krém:
500 g light krémes túró
300 ml tejszín
1 habfixáló
100 g por eritrit

1 nagy ek mogyoróvaj


   

A tejszínt a habfixálóval verd habbá, a túrót az eritrittel krémesre majd a kettőt keverd össze. A fele mehet a kekszes alapra, a másik felébe keverj még 1 ek mogyoróvajat (nálam jó nagy kanál volt 😜)

Csoki réteg:
150 g Wawel tejcsoki 100 ml tejszínnel összeolvasztva

A két túró réteg közé csorgattam a csoki szósz felét.

Karamell:
ha tudsz, készítsd igazi karamellt,nekem nem volt időm úgyhogy bolti karamellt olvasztottam össze egy kis tejszínnel, gőz felett ☺️ (Intersparban kapni otthon cukormentes változatot is!)

Szóval a torta így néz ki:
Keksz alap—> túró krém egyik fele—> csoki szósz fele—> mogyivajas túró krém—> karamell réteg—> aprított mogyoró—> csoki réteg másik fele

1 éjszakát álljon a hűtőben! ☺️

Forrás:  Bánfi-Baticz Nóri 

Nóri receptjeit itt tudod követni