2024. március 10., vasárnap

Délutánra rizsfelfújtat (rizskochot), sütöttem



 
 Print Friendly and PDF
 A rizsfelfújt recept sok féle lehet, nálunk ez a variáció vált be, de ahány ház, annyi féle elkészítési és ízesítési mód. Ha szereted a retro finomságokat, ez az édes csoda neked is hamar elnyerheti a tetszésed. Házi lekvárral fogyasztjuk, nálunk úgy szereti a család.

Elkészítés:
A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat kapcsold be hozzá



Ha még soha nem készítettél ilyen édességet, de végignézed a videót, meglátod, hogy mennyire egyszerű és sokkal könnyebben elkészíthető, mint elsőre gondolnád.

A videóban látható mennyiség elég sok, ezért ha kevesebbet készítenél, felezd le az adagokat. Ha kisebb tepsiben sütöd, magasabb lesz. Ha nagyobb tepsiben készíted, jobban elterül, alacsonyabb lesz. A sütési idő mindig a sütődtől függ, ezért nézz rá többször, hogy túl ne süljön.


   

Hozzávalók:
500 g rizs,
400 ml hideg víz,
2 liter tej,
2 csomag vaníliás cukor,
fél teáskanál só,
narancs aroma,
200 g mazsola,
300 g cukor,
80 g vaj,
8 tojás,
fél teáskanál só.
Nekünk ez a tökéletes rizskoch recept, már évtizedek óta így csináljuk, még anyukámtól lestem el, ő is így készítette régen és még ma is. A mazsola természetesen kihagyható belőle, mi azért teszünk bele, mert nagyon szereti nálunk a család.

Fotó: Károlyné Payerl konyhájából