2024. március 10., vasárnap

Tejfölös borsó nokedlivel, sokan nem ismerik, borsó főzelék helyett készítjük




 
 Print Friendly and PDF
 A tejfölös borsó nokedlivel egy nagyon finom és laktató étel, a legjobb benne, hogy gyorsan készen is van. Olcsó és finom ötlet, ha már nem tudjuk mit főzzünk, ezt szoktuk készíteni.

Elkészítés:

Hagymát megdinsztelem, majd felöntöm pici vízzel, bele babérlevél. Kicsit összefőzöm. Majd bele teszem a borsót, amikor puha a borsó, csinálok egy habarást. Liszt, tejföl, pirospaprika. (tejföl ízlés szerint, vagyis én úgy csinálom)


   


Ezt csomómentesre keverem és beleöntöm a borsóba. Persze sót is rakok bele, ez is ízlés szerint .Pár percet össze fő és kész is. Mellé pedig a nokedli. Jó étvágyat!

Tetszés szerint lehet variálni, hogy sűrűbb, vagí hígabb legen, attól függően ki, hogy szereti. A fűszerezés is ízlés kérdése.

Tünde Bogár konyhájából