2024. március 1., péntek

RÉPATORTA TEKERCS CITROMOS MASCARPONE KRÉMMEL



 
 Print Friendly and PDF

Recept
Tészta:
3 egész tojás
16 dkg cukor
1 tk vanília aroma
1 dl olaj
1 csipet só
6 dkg apróra vágott mandula
1 db citrom reszelt héja
20 dkg sárgarépa reszelve
15 dkg finomliszt 
½ csomag sütőpor
Krém:
50 dkg mascarpone
4 ek porcukor
1 kisebb citrom leve
1/2 citrom reszelt héja 
 

A tojásokat habosra keverem a cukorral, közben belecsurgatom az olajat.  A mandulát, a citromhéjat, a lisztet és a sütőport jól elkeverem, majd a lereszelt répával együtt belekeverem a tojásos masszába. Egy 30x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütöm. Még melegen feltekerem a papírral együtt.
Amíg a feltekert tészta hűl, elkészítem a krémet.
A mascarponét kikeverem a porcukorral, a citromlével és a citromhéjjal. A kihűlt tekercset a krém ⅔-ával megkenem, a maradék krémmel pedig a  tetejét bevonom.
Egy éjszakára vagy legalább pár órára hűtőbe teszem.