2024. augusztus 1., csütörtök

MIMOZA SZELET CITROMOSAN


 

 Print Friendly and PDF
 MIMOZA SZELET CITROMOSAN:
50 dkg liszt, 
15 dkg zsír (vagy 20 dkg margarin), 
10 dkg porcukor, 
1 cs sütöpor,
1 csomag vaníliás cukor,
 3 db tojássárgája,
 kb 5 ek tejföl,

KRÉM:
3 dl tej, 
4 ek liszt, 
25 dkg margarin (vagy vaj) 
20 dkg porcukor,
 1db citrom, 
8 ek barackekvár
   A liszthez adjuk a sütöport, elmorzsoljuk benne a zsírt (vagy a margarint,) hozzáadjuk a tojássárgáját, porcukrot, és annyi tejfölt hogy nyújtható tésztát kapjunk, (bejgli tészta szerü legyen) 4 lapot nyújtunk, kb 20*35 öst, lisztezett tepsi hátulján 180 f kb 10 perc
A krémhez a lisztet a tejjel sürüre fözzük és lehütjük, a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lehült felfözött lisztet a citrom reszelt héját és a levét,
Az elsö lapot lekenjük a fele lekvárral rátesszük a másodikat, arra a krémet, majd a harmadik lapot is lekvrral kenünk le negyediket rátesszük amit porcukrozunk

Forrás Károly Körmendi FB