2024. augusztus 27., kedd

Méteres kalács, a nagy klasszikus, ezt egyszerűen csak szeretni lehet!


 

 Print Friendly and PDF
 Méteres kalács, a nagy klasszikus, ezt egyszerűen csak szeretni lehet!
Ennél finomabb édességet el se tudok képzelni, élmény minden falat!

HOZZÁVALÓK
5 tojás
26 dkg cukor
1,5 dl langyos víz
1,5 dl olaj
26 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Krém:
1 vanília puding
3 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Csokimáz:
20 dkg tej tortabevonó
10 dkg vaj
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál tej


   
ELKÉSZÍTÉS

A tojások fehérjét a cukorral felverem. Folyamatosan adom hozzá a többi összetevőt. Először az olajat, vizet, aztán a tojások sárgáját. Egészen fehéredésig verem.Végül beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet. Ezt már kézi habverővel dolgozom bele.
Kétfelé mérem, az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Őzgerinc formában sütöm.

A kihült tésztát felszeletelem, a két színt váltakozva betöltöm a krémmel. Bevonom a csokival és mehet a hűtőbe. Ferdén vágom fel, hogy a szeletek két színűek legyenek.

Krém: A pudingot a tejben megfőzöm. A vajat a cukorral habosra keverem és a langyos pudinghoz adom. Jó alapos keverés után fél órára hűtőbe teszem.

Csokimáz: Minden hozzávalót(vízfürdőn) összeolvasztok,jól elkeverem. Ez nem lesz roppanós csokimáz, inkább kissé krémszerű, de nem folyós..( Kihülés után jól szeletelhető.)

Tipp: A krémből is lehet kétfélét készíteni. Puncs vagy csoki pudingos alap lehet még a másik alternatíva. Akkor a krémet is váltakozva kell a szeletek közé rakni.
Nálunk csak vaníliával szeretik. 😉


Forrás:  Éva Domonicsné Nagy receptje