2024. augusztus 1., csütörtök

Kapuciner szelet


 

 Print Friendly and PDF

6 db tojás,
6 ek porcukor, 
 dl étolaj,
6 ek liszt, 
1/2 csomag sütöpor, 
 Ek kakaópor,

Krém:
25 dkg margarin, 
20 dkg porcukor, 
6 dl tej, 
2 csomag tejszín izü puding,
1ek kakaópor,
 1 ek Cappuccino por,

Csokimázhoz, 
12-15 dkg tej vagy étcsoki,
 1ek étolaj,


A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a 6 ek porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként az olajat, a fehérjét kemény habbá verjük és kézi habverövel óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, liszthez keverjük a sütöport és a kakaóport, majd kicsinyenként szitálva a lisztes keveréket, csak kézi habverövel keverjük össze, 20*35 ös papírral bélelt tepsibe rakjuk, sütés 180 fok alsó- felsö sütésnél 17 perc.
A pudingot a tejbe felfözzük és lehűtjük, a krémre fólpakkot tegyük hogy ne börösödjön, a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot, és két részre osztjuk, az eggyikhez 1 ek Cappuccinoport és 1 ek kakaóport keverünk, a kakaós lapra elöször a fehér krémet kenjük majd a kakaósat, a tetejére csokimázt teszünk

Forrás Károly Körmendi FB
   
Ezt is nézd meg:

Kávés – diós krémes
    Megnézem

 

Citromos szelet


Almás lepény