Amikor szorít az idő, de mégis szeretnél valami házi finomságot élvezni, ez a rohanós pite a tökéletes megoldás. Az egyszerű tészta és a krémes túrótöltelék kombinációja gyorsan elkészíthető és igazán finom. Ideális választás rohanós napokra, amikor desszertre vagy uzsonnára van szükséged.
Hozzávalók
A tésztához:
4 tojás
Egy csipet só
200 g cukor
120 ml növényi olaj
120 ml kefir
300 g liszt
8 g sütőpor
A töltelékhez:
300 g túró
3 evőkanál porcukor
1 tojás
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Egy tálban keverd össze a túrót, a porcukrot és 1 tojást simára. Tedd félre.
Egy nagy tálban verd fel a 4 tojást egy csipet sóval. Add hozzá a cukrot, és verd tovább, amíg a keverék világos és habos lesz. Fokozatosan add hozzá a növényi olajat és a kefirt, jól keverve. Szitáld bele a lisztet és a sütőport a nedves hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg épphogy elvegyülnek.
Öntsd a tészta felét egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 20-30 cm átmérőjű sütőformába. Egyenletesen oszlasd el a túrótölteléket a tészta tetején. Öntsd rá a maradék tésztát, egyenletesen elterítve.
Süsd az előmelegített sütőben 45 percig, vagy amíg a pite aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
További Tippek:
Győződj meg róla, hogy a tészta sima és csomómentes legyen, úgy hogy a lisztet és a sütőport a nedves hozzávalókhoz szitálod.
Testre szabhatod a tölteléket egy kis vanília kivonattal, citromhéjjal, vagy akár egy marék mazsolával az extra ízért.
Ez a pite önmagában is tökéletes, de kínálhatod egy adag tejszínhabbal, egy gombóc fagylalttal, vagy egy csorgatásnyi mézzel az extra kényeztetésért.
A maradék pitét légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben legfeljebb 3 napig. Hidegen is élvezhető, de finoman melegítheted mikróban vagy sütőben tálalás előtt.
Ez a recept a gyorsaságra van tervezve, anélkül, hogy az ízt feláldoznánk. Az egyszerű hozzávalók és a könnyű lépések miatt a legzsúfoltabb napokon is hozzáférhető.