2025. január 16., csütörtök

KEDVENC SZELET



 Print Friendly and PDF
 40 dkg liszt, fél csomag sütöpor, 12 dkg zsír, 12 dkg cukor, 1 db tojás, 2-3 ek tejföl
KRÉM:20 dkg vaj, (vagy margarin) 25 dkg porcukor, 2 Ek cukor, 5 dl tej, 4 púpozott ek liszt, 1 cs vaniliás cukor, 1 ek kakaópor,
Tetejére: 12 dkg tej (vagy ét csoki) 1 ek olaj

   

A liszthez adjuk a sütöport, a zsírt elmorzsoljuk benne, hozzáadjuk a cukrot tojást és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk és 3 részre osztjuk 20 *35 ös lisztezett tepsi hátulján sütjük 180 fokon 8-10 perc
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, a liszthez adjuk a cukrot, és kevés tejjel símára keverjük és sürüre fözzük és lehűtjük, (folpakkot teszünk a krémre légmentesen elzárjuk) majd kicsinyenként a vajhoz keverjük, elosztjuk 2 részre az eggyikhez vaníliás cukrot, a másikhoz 1 ek kakaót és kevés rumaromát teszünk, az elsö lapra kakaós krémet a másikra vaníliás krémet teszünk , tetejére csokimázt

Forrás: Körmendi Károly FB