Hozzávalók a tésztához:
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
4 db tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor
30 dkg finomliszt
1 csipet só
1/2 sütőpor
citromlé szükség szerint
A tészta lekenéséhez:
baracklekvár
Szóráshoz:
1 marék durvára vágott dió
A habhoz:
4 db tojásfehérje
1 csipet só
1/2 citrom leve
15 dkg porcukor
Továbbá:
23 × 34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi
A tészta hintéséhez:
porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,annyi citromlével,hogy könnyen sodorható állagú legyen.
1/2-1 órára hidegen tároljuk.
A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük.
Megkenjük jó vastagon baracklekvárral,a vágott dióval megszórjuk és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük.(kb 20 perc.)
Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével kemény habbá verjük.
A megmaradt tésztát 1 mm-re kisodorjuk és egy derelye vágóval csíkokat vágunk.
A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből,a tojáshabot rákenjük,rácsokat rátesszük és visszatoljuk a sütőbe.
Világosra sütjük.
A vékony rácsozat átsül,a habnak csak száradni kell,ha kezdene barnulni,akkor fedjük be fóliával.
Gyors,finom,olcsó,nagy tepsi sütemény.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,annyi citromlével,hogy könnyen sodorható állagú legyen.
1/2-1 órára hidegen tároljuk.
A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük.
Megkenjük jó vastagon baracklekvárral,a vágott dióval megszórjuk és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük.(kb 20 perc.)
Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével kemény habbá verjük.
A megmaradt tésztát 1 mm-re kisodorjuk és egy derelye vágóval csíkokat vágunk.
A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből,a tojáshabot rákenjük,rácsokat rátesszük és visszatoljuk a sütőbe.
Világosra sütjük.
A vékony rácsozat átsül,a habnak csak száradni kell,ha kezdene barnulni,akkor fedjük be fóliával.
Gyors,finom,olcsó,nagy tepsi sütemény.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is