Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
28 dkg liszt
3 dkg margarin vagy vaj
2-3 evőkanál méz
7,5 dkg cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a mézet. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. A tojást és a sárgáját felverjük és belekeverjük. Beletesszük a szódabikarbónát, ettől habos lesz a masszánk. Végezetül belekeverjük a lisztet.
Kiborítjuk a tésztát, jól összegyúrjuk, ha szükséges egy kis lisztet adhatunk még hozzá. Két részre osztjuk. Kinyújtjuk kb. 30x36 cm-es méretűre és megsütjük.
Krém:
3 dl tej
1 cs. vaníliás puding
3-5 evőkanál cukor ízlés
3 dl tejszín
1 evőkanál zselatin + fél deci víz
málna lekvár ( lehet ribizli, eper is )
1/2 kg túró
A tejben felfőzzük a pudingot a cukorral együtt és kihűtjük. A zselatint feloldjuk a hideg vízben, majd langyosítjuk, hogy ne legyen csomós, szemcsés.
A tejszínt habbá verjük majd a pudinggal összekeverjük és hozzáadjuk a langyos zselatint. Belekeverjük a túrót.
Összeállítjuk a tésztát. Alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a krémet. A másik lap alját megkenjük lekvárral és ráfordítjuk a túrókrémre. Hűtőbe tesszük pár órára, míg megpuhulnak a lapok.
Én növényi tejszínt használtam, de ennek ellenére használtam zselatint, biztos ami biztos alapon