2024. október 4., péntek

Barackos süti !🥰🤗😋




 
Print Friendly and PDF  
Tészta: 
40 dkg finomliszt, 
20 dkg margarin,
 15 dkg porcukor, 
1 tojás, 
12 g sütőpor.

Krém : 
80 gr vaníliáspudingpor, 
6 ek.cukor,
 6 dl tej, 
4 dl tejföl, 
3 tojásfehérje, 
50 dkg apróra vágott őszibarack.

Tésztához valókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, 1 -2 órára hűtőbe tesszük.


Elkészítjük a krémet. 
Tojásfehérjét  3 ev.cukorral habbá verjük. A pudingot a maradék cukorral és a tejjel felfőzzük, hűtjük, összekeverjük a tejföllel. Hozzákeverjük a habbávert tojásfehérjét és a darabolt barackot.
Tésztát kivesszük a hűtőből, 20x35 cm es tepsit kivajazzuk, liszttel megszórjuk. Kinyújtjuk a tészta egyik felét, tepsibe rakjuk. Rásimítjuk a krémet. A tészta másik felét kinyújtjuk, befedjük. Villával megszurkáljuk.

180 fokon kb 35 - 40 percig sütjük. Hűtjük, hűtőbe tesszük kb 2 órát, de lehet egy éjszakára is. Szebben lehet szeletelni. Alufóliával latakarjuk  hogy ne száradjon ki a tészta.

Károlyné Payerl receptje