2017. április 3., hétfő

Hordós savanyúság (dobálós)


Ajánld ismerőseidnek!





Nagyon praktikus ez az eltevési mód, mert csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, stb.
10 literes, edényre írom le a hozzávalókat. Garantáltan elálló.

Hozzávalók:

13 gramm borkén por,
10 literes edényhez:
5 liter víz,
3 dl 20 %-os ecet,
25 dkg só,
1/2 kg cukor,
5 gramm borkénpor,
1,5 dkg timsó,
1,75 dkg natrium benzoat,
1,5 dkg citromsav

Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet.  Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://nagyititkai.blogspot.hu