2017. szeptember 9., szombat

Amióta ezt keverem a palacsintám tésztájába, mindenki a titkomra kíváncsi.


Ajánld ismerőseidnek!






A palacsinta receptje gyakorlatilag minden háziasszony receptes könyvében ott lapul. Azonban most mutatunk egy egyszerű, de ínycsiklandó receptet!

Hozzávalók:

    600 ml forró víz
    600 ml vízben
    1,5 csésze liszt
    4 tojás
    3 evőkanál vaj
    3 evőkanál cukor
    1 teáskanál só
    vanília
    1,5 csésze keményítő



Elkészítés:

Verjük fel a tojást a cukorral, majd adjuk hozzá a sót és a vaníliát.

Keverés közben adjuk hozzá tejet, egy kis lisztet és keményítőt. Lehet kísérletezni, és a keményítő helyett zablisztet vagy rizslisztet tegyünk bele.

Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a meleg vizet, de ne hagyjuk abba a keverést.

Ezután hagyjuk állni 30 percig.

Ha a tészta már pihent, kezdődhet a sütés.

Töltsük meg a palacsintákat amivel csak szeretnénk!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is