2024. augusztus 1., csütörtök

BALATON KOCKA

 
 Print Friendly and PDF
 TÉSZTÁHOZ:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj
2 ek méz
1 ek kakaópor
1 kk szódabikarbóna
2 db tojás
4 ek tejföl

KRÉM:
1 liter tej
13 dkg búzadara
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
Baracklekvár a két lap közé (ízlés szerint)

   

A száraz alapanyagot egy keverötálba jól összekeverjük, a mézet, vajat langyosra melegítjük hozzáadjuk a tojást és a lisztes keverékre öntjük, kicsit összekeverjük majd hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk és nyújtjuk, 20*35 ös lisztezett tepsi hátulján sütjük 180 f kb 8 perc


KRÉM:
A tejet felforraljuk majd hozzáadjuk a darát és sürüre fözzük és lehütjük
A vajat habosra keverjük a porcukorral majd hozzáadjuk a darát is és símára keverjük
Az elsö lapra fele krémet kenjük, a mádodik lapra lekvárt tesszük,rátesszük a harmadik lapot amire a maradék krémet kenjük majd a negyedik lapot tesszük rá


Forrás Károly Körmendi FB