Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva
120 g kristálycukor
120 g liszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál reszelt citromhéj
50 g darált dió
20 g kakaó (holland)
A fehérjét a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével keverjük habosra a citromhéjjal, majd forgassuk össze a liszttel és sütőporral, lazán adjuk hozzá a habot. Vegyük háromfelé, egyik marad sima, másikba forgassuk a diót, harmadikba a kakaót.
Külön-külön töltsük nejlontasakba, csomózzuk el a száját, vágjuk le a sarkát.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és sűrűn egymás mellé, ferdén húzzunk csíkokat felváltva, figyelve, hogy mindenhová jusson. Ha maradna, minden csíkra húzhatunk a saját „színéből”.
180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Vaníliás főzött krémet készítettem tölteléknek. (2 sárgája, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás puding, 3,5 dl tejjel felfőzve, langyosan jön hozzá a 20 dkg habos vaj)
Az öntetem pedig nem pudingos-csokis, hanem vajas főzött, azaz 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tej, végül 0,5 dl erős rum összefőzve.
A piskótát nem tekerem fel forrón, fölösleges, csak felázik, vagy összeesik. Hagyjuk sütőpapírral együtt kihűlni kb 20 perc alatt. Aztán édesmorzsás pultra fordítsuk, húzzuk le a papírt, majd tegyük vissza rá, és vele együtt fordítsuk vissza. Nehéznek tűnik, némi gyakorlatot is kíván talán, de ezzel a papírral a legkönnyebb feltekerni.
Kenjük meg krémmel, rakunk még rá diót, vagy mazsolát ízlés szerint, aztán feltekerjük.
Papírral együtt megy a hűtőbe pár órára, ideálisabb esetben egy éjszakára
Forrás: https://dinavilaga.blogspot.com/