2018. október 10., szerda

Kardinális szelet.


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók

A tésztához (2 rúdhoz):

55 dkg tojásfehérje (kb 8 db tojás fehérje)
35 dkg kristálycukor
3 db tojás
4 tojássárgája
1 vaníliás cukor
6 dkg porcukor
7 dkg finomliszt
6 gr sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál citromlé

A krémhez:
2 db tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dl tej
2,5 dkg étkezési keményítő
4 evőkanál presszókávé (főzve)
5 dl habtejszín

A kenéshez:
kb. 40 dkg baracklekvár

A díszítéshez:
1 ek porcukor





Elkészítése:

A tojásfehérjéket elkezdjük verni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, sót, citromlevet, és kemény habbá verjük.
Az egész tojásokat, tojás sárgákat, vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, 25×40 cm-es két csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot, és 3 csíkot halmozunk kb. 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük.
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál, hogy össze ne folyjon a két tészta. 170 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amikor már szilárd a teteje, alufóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen.
A másik tepsinél is így járunk el.
Megvárjuk, míg a megsült tészta kihűl, és a zsírpapírt lefejtetjük róla. Az alsó felét megkenjük baracklekvárral.
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, keményítővel, kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is összekeverjük.
Mérsékelt lángon elkezdjük főzni ,kevergetve sűrűre felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük, és a főzött krémmel jól kihabosítjuk.
A süteményt összeállítjuk: a lekvárral megkent lapra kenjük a krém felét, elsimítjuk, majd a másik lekváros lappal befedjük.
Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
Porcukorral meghintve szeleteljük.
.
Nagyon finom.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is