2018. december 6., csütörtök

A töltött káposztát tepsibe tette, fokhagymás, sajtos szószt öntött rá és megsütötte!


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
1 db káposzta,
50 g rizs,
150 g darált hús,
1 db hagyma,
1 db répa,
olaj,
100 ml víz,
só,
őrölt fekete bors.

Hozzávalók a szószhoz:
30 g tejföl,
100 g sajt,
2 db paradicsom,
3 – 4 gerezd fokhagyma,
kapor,
zöldpetrezselyem,
só,
őrölt fekete bors.






Elkészítés:
Tegyük a káposztát 5-10 percre a mikrohullámú sütőbe, majd öblítsük le hideg víz alatt és szedjük le a leveleit.

A rizst főzzük meg, majdnem készre, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát és a répát reszeljük le, majd pirítsuk meg forró olajban utána pedig hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a rizst a pirított zöldségekkel és a darált hússal, sózzuk, borsozzuk, töltsük meg a káposzta leveleket a szokásos módon. A töltött káposztát rakjuk egy kiolajozott tepsibe, majd öntsünk rá vizet és takarjuk le alufóliával. 200 fokos sütőben süssük 30 percet.

Készítsük el a szószt:

A paradicsomot daráljuk le, a sajtot pedig reszeljük le. A friss petrezselymet és kaprot vágjuk fel apróra, a fokhagymát zúzzuk össze. A paradicsomot keverjük össze az apróra vágott kaporral és petrezselyemmel, a fokhagymával a sajttal és a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk, Öntsük rá a töltött káposztára az elkészített szószt és süssük még 10-15 percet. Jó étvágyat!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is