Ajánld ismerőseidnek!
Tortalap:
8 tojás,10 e.k. cukor,jó habosra felverem,majd hozzáadok 8 evőkanál lisztet,amiben elkeverek,csipet sót, 1 csomag sütőport!
Sütőpapírral bélelt 25*35 cm. téglalap alakú tepsiben megsütöm készre.
Ha kész,kihűlt,ketté vágom és töltöm.
4 kis doboz ( vagy 450g.)125g málna joghurtot összekavarunk két csomag elkészített,langyosra hűtött zselatinnal(én a Dr.Oetker őrölt fehér étkezési zselatint 10 g használom),közben felverünk 8 dl tejszínhabot jó keményre,mikor már látszik,hogy jól felverődött, beleöntöm az elkészített zselatinos joghurtot és tovább verem kis fokozaton még egy kicsit.
grízes krém:
5 dl tej ,5 ek gríz,1 csg étkezési zselatin,5 ek cukor,5 dl tejszín
A tejet a cukorral,grízzel felfőzöm,hozzá keverem a zselatint a hátoldalán lévő utasítás szerint.
Amikor kihűlt a keményre felvert tejszínnel összekeverem.
Az alsó lapra rákenem a joghurtos krémet.
A tetejére a grízes krémet ,majd a másik lappal befedem.
Ezt a grízes tejszínes krémet rákenem alsó lapra.
Egy kis krémet hagyok a tetejére is és díszítem.