2019. január 24., csütörtök

Az eredeti meggyes pite receptje, ahogy nagymamáink készítették! Finom omlós tészta, jó vastag töltelék!


Ajánld ismerőseidnek!






A finom meggyes pite, amilyet a gyermekkorunkban készített a nagyi, mindig omlós tésztával és sok töltelékkel készült. Most végre már én is tudom, hogyan készítette a nagyi, ez a süti egyszerűen így a legfinomabb.


Hozzávalók
A tésztához

50 dkg finomliszt,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
15 dkg cukor,
15 dkg margarin,
2 db tojássárgája,
175 g tejföl.
A töltelékhez

1 ek zsemlemorzsa,
700 g magozott meggybefőtt,
2 ek cukor (ízlés szerint),
fahéj ízlés szerint.
A tészta megkenéséhez

1 db tojás.
A tepsi előkészítéséhez

1 ek vaj,
1 evőkanál finomliszt.




Elkészítés
Legelőször is a meggyet lecsöpögtetjük.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Kétfelé vesszük a tésztát, de az egyik kicsit nagyobb legyen.
Kinyújtuk a nagyobbik tésztát. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tepsiben lévő tésztára kevés zsemlemorzsát szórunk. Rátesszük a lecsöpögtetett, magozott meggyet. Fahéjas cukorral megszórjuk ízlés szerint. Majd a másik tésztát is kinyújtjuk és lefedjük vele a meggyet.
Felvert tojással lekenjük és villával megszúrkáljuk.
Sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 170°C (sima gáztepsi és kb.30 perc)

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is