Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
700 g marhahús,
100 ml borecet,
1 kiskanál rozmaring,
5 db szemes bors,
200 ml száraz fehérbor,
100 ml olívaolaj,
1 kg só.
Elkészítés:
Keverjük össze a borecetet, a bort és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a rozmaringot és a szemes borsot. Ez lesz a páclé. A húst mossuk meg és tegyük bele a páclébe.
Hagyjuk érlelődni benne 2 órán át, ha több időnk van, akkor hagyhatjuk tovább is.
Tegyük a húst egy mélyebb sütőformába, öntsünk alá 1/4 részt a pácléből, majd fedjük be sütőpapírral. A sót tegyük a sütőpapír tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a húst nagyjából 40 percig, majd szeleteljük fel vékony szeletekre és tálaljuk.Jó étvágyat.