2019. január 21., hétfő

Gyöngyi szelet, mikor valami ínycsiklandó krémes finomsággal lepnéd meg a családot!


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók
40 dkg finomliszt,
2 ek kakaópor,
20 dkg porcukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
10 dkg margarin,
1 cs sütőpor,
2 dl tejföl kb.

Krémhez:
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 tasak puncs ízű pudingpor,
5,5 dl tej,
15 dkg porcukor.

A tetejére:
15 dkg csokoládé,
1 ek étolaj.




Elkészítés
A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk.

24*39 cm-es tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a lapokat.

A pudingport és a cukrot tejben felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.

Az elkészült krémmel a lapokat betöltjük.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk vele.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára és utána szeleteljük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is