2019. március 25., hétfő

Citromos krémes kocka


Ajánld ismerőseidnek!






2 dl tejföl (igény szerint)
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
12 dkg porcukor
20 dkg margarin
60 dkg finomliszt

A tésztára:
ízlés szerint baracklekvár
25 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:
5 dl tej
4 evőkanál finom liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 db citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
Csoki lapocskák ízlés szerint
Dekor cukorka




Elkészítés:
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom.
4 cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. /23×34/

A tepsit sütőpapírral béleltem, beleteszem az első lapot. 
Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot, és szép világosra megsütöm. 
Ha elkészült, félreteszem.
A másik 2 lapot külön-külön megsütöm ,majd kihűtöm.

A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm. 
A puha vajjal kihabosítom a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem.
A krémet úgy osztom el 3 felé,hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.
Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós,lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszek. Majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. 
Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok,megszórom csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is