2019. március 25., hétfő

Fagyi szelet


Ajánld ismerőseidnek!






A tésztához
5 db tojás
6 ek víz
15 dkg finomliszt (finom)
20 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
1 csomag sütőpor

A krémhez
4 dl tej
2 evőkanál finomliszt (finom)
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz
5 db tojásfehérje
15 dkg cukor
2 ek csokoládédara (ízlés szerint)
ehető cukor gyöngyök ízlés szerint




Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).
Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém).
Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.
Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk.
Vízbe mártott késsel szeleteljük.
39×23 cm a tepsi. –

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is