2019. március 25., hétfő

Macaron


Ajánld ismerőseidnek!






12,5 dkg darált dió
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)
0,75 dl kristálycukor = 7,5 - 8dkg kristálycukor
1 ek kakaó
piros ételfesték (elhagyható, vagy bármilyenre cserélhető)

Csokoládé krém (ganache)

15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín 
3,5 dkg vaj




A hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenjük vele.

A darált diót kávédarálón átdaráltam, hozzáforgattam a porcukrot ,majd a levesszűrő kanálon átnyomkodtam egy kanállal.
Jól átszitáltam.
Hozzá kevertem a kakaóport.
A fent maradt szemcséket félre tettem.
A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot.

A cukros kakaós diót óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam.
Nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat nyomtam.
(Kb. 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat .)
40 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról őket.
(Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.)

A csokoládé ganache-sal,amit jól kihabosítottunk megkenünk egy macaront és egy másikat illesztünk hozzá.
Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.
Az alapreceptért köszönet Edvi Katának.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is