Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók kb. 45-50 db-hoz:
25 dkg liszt,
15 dkg darált dió
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 evőkanál kakaó
10 dkg porcukor
ha kell, tejföl az összeállításhoz (nem volt rá szükség)
Krém:
3 tojássárgája
1 csapott evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 dl tej
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 teáskanál zöld mandulaaroma, ízlés szerint
A liszttel elkeverjük a darált diót, porcukrot, kakaót, majd elmorzsoljuk benne a vajat, összeállítjuk.
A formákat kivajazzuk, belenyomkodjuk a tésztát, úgyhogy közepén mélyedés maradjon.
A formákat tepsire helyezzük, 180 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A tojássárgát a cukorral, liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet és kis lángon folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, teljesen kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt krémet, felhabosítjuk, végül az aromát hozzákeverjük.
Egy-egy tésztát összeragasztunk a krémmel, akkor a legfinomabb, ha 1-2 napot áll a hűtőben, finom omlós süti lesz.