2019. szeptember 9., hétfő

Citrom süti, ezzel a káprázatos finomsággal mindenkit elbűvölhetsz!


Ajánld ismerőseidnek!
 

Hozzávalók és elkészítés
500 gr liszt (én 400 gr finom és 100 gr rétes liszttel készítettem),
2 tojás,
200 gr cukor,
1/2 pohár étolaj,
1 pohár tej,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja.
Ezt össze gyúrjuk és kis golyókat formálunk, majd a két végét össze keskenyítjük citrom formára. Ha egy kissé ragacsos a tészta pár kanál lisztet lehet hozzá adni.






Krém:

50 ml tej,
2 tojás,
4 kanál cukor,
1 citrom vastagon levágott héja.
A cukrot kihabosítjuk a tojással és hozzáadjuk a meleg forrásban lévő tejhez amibe felforraltuk a citrom héját majd kivesszük belőle.

Én adtam hozzá 1/2 csomag vanília pudingot majd melegen belekevertem egy kis kocka teavajat.

A fél citromokat még mikor kicsit langyosak én karalábé vájóval kis üregeket vájtam bele amibe majd a krémet tettem. Két fél citromtésztát összeillesztünk és meglocsoljuk citromos cukorsziruppal amit így készítettem:

1 citrom leve,
100 ml víz,
60 gr cukor,
40 ml limoncello (citrom) pálinka (én ezt kihagytam)
Miután meglocsoltuk a cukorsziruppal kristálycukorba hempergetjük.

Brigitta Kardosné Kránitz receptje!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is